
Ingredienser
1.5 kg blåskjell
1 dl hvitvin tørr
1 dl kremfløte
1 stk hvitløksfedd
1 stk sjalottløk
1 stk gulrot
100 g smør, usaltet
3 ss bladpersille
2 ts sitronsaft
salt og pepper
1 pk. pommes frites
Fremgangsmåte
- Skrubb blåskjellene godt. Kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
- Kok opp hvitvin, fløte og presset hvitløk. Tilsett skjellene og damp dem med sterk varme under lokk 5-7 minutter eller til de åpner seg. Rist på kjelen av og til.
- Ha skjellene over i et fat/bolle. Kok opp kraften og tilsett grønnsakterningene. Pisk inn smøret og smak til med salt og sitronsaft. Tilsett hakket persille og hell sausen over blåskjellene.
- Server blåskjellene med sprøstekte pommes frites og chilimajones eller en enkel aioli.