Moules frites

Moules frites
Belgisk favoritt med blåskjell og pommes frites er enkel og smakfull rett som tar 15-20 minutter å lage.

Ingredienser

1.5 kg blåskjell
1 dl hvitvin tørr
1 dl kremfløte
1 stk hvitløksfedd
1 stk sjalottløk
1 stk gulrot
100 g smør, usaltet
3 ss bladpersille
2 ts sitronsaft
salt og pepper
1 pk. pommes frites

Fremgangsmåte

  1. Skrubb blåskjellene godt. Kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
  2. Kok opp hvitvin, fløte og presset hvitløk. Tilsett skjellene og damp dem med sterk varme under lokk 5-7 minutter eller til de åpner seg. Rist på kjelen av og til.
  3. Ha skjellene over i et fat/bolle. Kok opp kraften og tilsett grønnsakterningene. Pisk inn smøret og smak til med salt og sitronsaft. Tilsett hakket persille og hell sausen over blåskjellene.
  4. Server blåskjellene med sprøstekte pommes frites og chilimajones eller en enkel aioli.