Kjøkkeninspirasjon

Hva er et Shakerkjøkken?

Shakerstilen kjennetegnes av de rette rammene rundt skuffer og skap, den symmetriske utformingen av kjøkkenet og bruk av åpne hyller. Alltid plassbygd og tilpasset etter rommet på den beste måten. Når man designer et nytt kjøkken i denne stilen, kan man velge å trekke enten mot et veldig tilbakeholdent og minimalistisk preg, eller mot et mer klassisk preg som minner om det skandinaviske århundreskiftet.

Den typiske shakerskapdøren.

Shakers filosofi har å bygge et himmelrike på jorden. De drev en religiøs bevegelse med to overbevisninger: Den ene var at undergangen var nær. Den andre var at det var viktig å ha full orden frem til undergangen kom. Shakersnekkerne bygget sine egne møbler og sine egne hus. De perfeksjonerte også verktøy, slik som sirkelsagen. De var kjent for å være svært flinke håndverkere.

Modell nr. 9 med smalere ramme og dyp blå farge

Shakers filosofi beveget seg rundt tre begreper: Ærlighet. Funksjon. Enkelhet.
Da de bygget møblene sine ble konsekvensen at de unngikk dekorative utsmykninger. De fokuserte på form og proposjon, ofte med kreative løsninger som ga ekstra funksjonalitet.
Uten at det egentlig var meningen så skapte de en unik estetikk. Stramt, asketisk, vakkert.
Shakers bevegelse er nesten utdødd, men deres estetikk lever ennå. Den spilte en rolle under funkisens tilblivelse på 1930-tallet, og den har influert en rekke møbeldesignere gjennom årenes gang.

Du vil kanskje også like...