Da Line Smeby Bekkelund og Tom Eirik Storsveen Støvind skulle pusse opp kjøkkenet, var de ute etter noe unikt. Sammen med Mjøskjøkken fant de løsningene, og nå har de ønskekjøkkenet sitt med blant annet rosa overskap.

Tekst: Vibeke Lindstad Deg-Petersen Foto: Jostein Tollefsrud

«Line er litt glad i farger, skjønner du,» flirer Tom Eirik og slår ut med armene i et fargerikt hjem. Det var Line som først så den rosa kjøkkendøren og falt pladask. For kjøkkenet i det nyinnkjøpte huset på Reinsvoll trengte en skikkelig overhaling. De nyslåtte huskjøperne hadde allerede vært i kontakt med seks-sju forskjellige kjøkkenleverandører som ikke klarte å finne noen gode løsninger for huset fra 1930 med skjeve vinkler, men så dukket Øyvind Nydal Bjørklund i Mjøskjøkken opp med både ideene, løsningene og gjennomføringsevnen. Det ble overskap i en dus rosatone, og etter litt frem og tilbake ble de enige om at underskapene måtte få litt mer vekt. Derfor ble de svarte.

Nytt kjøkken med svarte underskap og rosa overskap danner rammene rundt vennemiddag for Line, Tom Eirik, Stine og Camilla

Øyvind bekrefter at det måtte mye spesialtilpassing til for å få det hele på plass.

«Ta for eksempel sittebenken ved vinduet med skuffer under. De to skrogene med skuffer er 74,5 cm brede, som er milevis unna ethvert standardmål, men lar oss bruke lagringsplassen som er tilgjengelig. Dessuten var det viktig at skuffene ikke ble mer enn 40 cm dype» sier Øyvind Bjørklund. Og benken er viktig for husets beboere:

«Vi ville ikke dekke til vinduet. Nå som vi har denne lave benken her, kan vi sitte og se på alt som skjer utenfor,» sier Line, og avslører at også katten Spartakus har benken som favorittplass på kjøkkenet.

Øyvind er fornøyd med hvordan de klarte å lirke seg rundt dører og vinduer på det gamle kjøkkenet:

«Vi driver med skreddersøm og kan levere alt,» sier han ubeskjedent, og nevner spesielt gamle kjøkkener som trenger en oppgradering eller gamle hus med rare mål der et standardkjøkken ikke passer inn.

«Våre kunder er de som ønsker å fornye et eksisterende kjøkken eller – hvis ikke det er mulig – å få et helt nytt kjøkken. Vi samarbeider tett med fabrikker i Europa som bygger både hele kjøkkener og deler til kjøkkener etter våre nøyaktige mål»

Øyvind Nydal Bjørklund

Så hos Mjøskjøkken kan du få oppfylt alle de ønskene som de andre ikke klarer å levere,» sier han fornøyd. Han nevner muligheten for å velge mellom 50 forskjellige kjøkkenmodeller i 120 farger og folier, tilgang til minst 10.000 forskjellige knotter og håndtak og benkealternativer som strekker seg fra heltre via laminat og corian til stein.

«Hvis du har et kjøkken som er 20 år gammelt, kan vi for eksempel skifte benkeplate og fronter, eller bygge opp til taket.» Han nevner også en kjent problemstilling for mange som kjøpte kjøkken på Ikea før 2013. Hvis du har et sånt kjøkken og ønsker å skifte frontene, oppdager du raskt at de er tatt ut av produksjon. Men Mjøskjøkken har mål til alle skuffer og dører, og lager enkelt nye fronter som enten du selv eller deres medarbeidere monterer.

Mjøskjøkken har kontor og utstillingslokaler i Hunndalen, men de har ikke noe varelager. Alt blir bestilt på mål og levert, ferdig til montering. Men selv om alt blir spesialbestilt, befinner Mjøskjøkken seg prismessig i det Øyvind kaller ‘mellomskiktet’.

«Vi reiser alltid hjem til kunden, helt uforpliktende, for å se på muligheter og løsninger, og da tar vi selvfølgelig utgangspunkt i kundens budsjett og ønsker. Kanskje holder det med nye fronter og en benkeplate, kanskje er det økonomisk handlingsrom til skap med uttrekk og andre smarte, mer moderne løsninger,» forteller han og legger til at det de egentlig selger, er valgfrihet.

«Vi kan tilby alt,» smiler han ubeskjedent.